MBE

Koffiebonen of capsules: welke kies jij?

Koffiebonen of capsules, de keuze kans soms lastig zijn. Wij vertellen jou de voor- en nadelen zodat jij een weloverwogen keuze kan maken.

Als echte koffieliefhebbers weten we maar al te goed dat er niets boven een lekker kopje koffie gaat. Maar de keuze tussen koffiebonen en capsules kan soms lastig zijn. Beide opties hebben hun eigen voor- en nadelen, en het is belangrijk om de juiste keuze te maken voor jouw persoonlijke smaak en budget. Bij Catunambú verkopen we koffie in 3 verschillende varianten, namelijk bonen, filterkoffie en capsules voor nespresso en dolce gusto. In dit artikel bespreken we de verschillen tussen koffiebonen en capsules, zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken.

Koffiebonen: de klassieke keuze

Koffiebonen zijn de meest traditionele optie als het gaat om het zetten van een kopje koffie. Het grootste voordeel van koffiebonen is dat je de koffie zelf kunt malen, waardoor je de perfecte maling kunt kiezen voor jouw persoonlijke smaak. Tegenwoordig malen veel koffiemachines de bonen en hoef jij alleen de maalgraad in te stellen. De smaak van versgemalen koffiebonen intenser en complexer dan die van capsules, omdat de koffie tijdens het malen meer aroma's vrijgeeft.

Koffiebonen

Een ander voordeel van koffiebonen is dat het over het algemeen goedkoper is dan capsules. Als je gaat vergelijken per kopje, ben je vaak goedkoper uit dan bij het gebruik van capsules. Bovendien zijn koffiebonen milieuvriendelijker, omdat je geen wegwerpartikelen gebruikt.

Een nadeel van koffiebonen is dat deze beperkt houdbaar zijn na het openen van de zak. Het is aan te raden om de koffiebonen na opening binnen 8 weken te verbruiken.

Capsules: snel en gemakkelijk

Capsules zijn een goede optie als je snel en gemakkelijk een kopje koffie wilt zetten. Je hoeft geen tijd te besteden aan het malen van de koffiebonen, want de koffie is al voorgemalen en verpakt in een capsule. Daardoor is het zetten van een kopje koffie met capsules heel eenvoudig en snel. De capsules van Catunambú zijn verkrijgbaar in 2 verschillende soorten: Dolce Gusto compatible en Nespresso compatible.

Dolce gusto capsules

Een ander voordeel van capsules is dat je veel keuze hebt qua smaken. Wij verkopen de beide varianten cups in 5 verschillende smaken. Bovendien kun je met capsules gemakkelijk afwisselen tussen verschillende smaken, afhankelijk van je stemming of de gelegenheid.

Een nadeel van capsules is dat het duurder kan zijn dan koffiebonen. Capsules zijn over het algemeen duurder dan koffiebonen, dus als je dagelijks meerdere kopjes koffie drinkt, kan het een dure optie zijn. Daarnaast zijn capsules minder milieuvriendelijk, omdat je wegwerpartikelen gebruikt en de capsules niet altijd recyclebaar zijn.

Welke keuze moet je maken?

De keuze tussen koffiebonen en capsules hangt af van je persoonlijke voorkeur, je koffiemachine en budget. Als je houdt van een intense en complexe koffiesmaak, en als je graag tijd besteedt aan het malen van koffiebonen, dan zijn koffiebonen de beste keuze voor jou. Als je daarentegen houdt van snelheid en gemak, en als je graag afwisselt tussen verschillende smaken, dan zijn capsules de juiste oplossing voor jou.

BESTEL CATUNAMBÚ KOFFIE

zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag January February March April May June July August September October November December

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Of Reset password