Onze missie?

Mensen gelukkig maken en laten genieten van een heerlijke kop ambachtelijke kwaliteitskoffie!

Als rasechte Andalusiërs genieten wij met volle teugen van al het goede dat het leven te bieden heeft. Lekker gezellig tafelen met vrienden en familie, zorgeloos op een terrasje genieten van een lekker hapje en drankje… Die Spaanse passie, gezelligheid en levensvreugde vindt u ook terug in onze koffie. 


Sinds de oprichting van Catunambú zovele jaren geleden door Juan Ferrer steven wij ernaar om mensen gelukkig te maken en te laten genieten van een uitzonderlijk moment met een heerlijke kop kwaliteitskoffie. Met Catunambú schenkt u uw gasten meer dan koffie, een echte beleving; een moment van ontspannen en gezellig samenzijn. 

Het geheim van onze Catunambú-koffie? Zijn unieke aroma, intense smaak en uitzonderlijke karakter, het resultaat van het ambachtelijke bereidingsproces, jarenlange ervaring en kennis waarbij zelfs de kleine details tellen om het perfecte resultaat te behalen.


Meer dan 100 jaar nadat Juan Ferrer de allereerste Catunambú-shop opende in hartje Sevilla, bereidt onze 4de generatie meesterblenders onze koffie nog steeds op diezelfde ambachtelijk manier en met diezelfde passie. Dat is meteen ook de reden waarom zoveel klanten wereldwijd vallen voor de authentieke smaak van onze koffie.

Wij gebruiken uitsluitend ’s werelds beste koffiebonen en kopen ze rechtstreeks bij de lokale koffieboeren, afkomstig uit landen zoals Guatemala, Honduras, Colombia, Brazilië, Papua, Costa Rica, Kenia, Mexico, Java, Venezuela, India en Ethiopië.


Onze Spaanse CEO, Jaime Borrás, bezoekt regelmatig zelf de plantages en onderhoudt jarenlange persoonlijke contacten met de producenten. Onze bonen worden met de hand geplukt (picking) zodat alleen de rijpe, rode bessen worden geplukt en worden vervolgens gewassen. Een uiterst arbeidsintensief, zij het noodzakelijk proces om de unieke kwaliteit van de Catunambú-koffie te vrijwaren.

Zodra de bonen aankomen in de speciaal hiervoor uitgeruste opslagruimte in Sevilla, worden ze onderworpen aan een strikte kwaliteitscontrole. Uit de koffiebonen van liefst 30 origines en een stock van minimum 300.000 kg, selecteren wij vervolgens met de grootste zorg een unieke melange van 12 bonen om de unieke Catunambú-smaak en aroma te bekomen. Sleutelpersonen in dit proces zijn onze meesterbranders en onze 5 ervaren proevers.

Tijdens het ambachtelijke brandingsproces ziet meesterbrander Enrique er al meer dan 40 jaar nauwgezet op toe dat de bijzondere aroma’s en het volle karakter uit de groene koffiebonen worden gehaald. En de opvolging is verzekerd! Sinds een aantal jaar leert Enrique Sr. zijn zoon de kneepjes van het koffievak om ook na diens pensioen, de allerbeste koffie te kunnen blijven produceren.

Vervolgens wordt onze koffie geproefd door maar liefst 5 experts die beschikken over jarenlange kennis en ervaring om tot de unieke Catunambú-blend te komen. Tot slot zorgt een uitgekiende verpakkingsmethode voor het waarborgen van de uitstekende kwaliteit van de Catunambú-koffie, het benadrukken van het aroma en het verlengen van de versheid.


Resultaat: een met liefde gebrande koffie van topkwaliteit op basis van een melange van ’s werelds beste koffiebonen.

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Of Reset password