MBE
IJskoffie
Ben jij iemand die in de zomer koffie combineert met ijs om van alle frisheid te genieten? Dan is dit recept zeker weten iets voor jou!
In de warmste tijden van het jaar vinden we eindeloze mogelijkheden om verse koffie te drinken, zonder ooit de essentie en het aroma van een goede koffie te verliezen. Vandaag brengen we één van die frisse en onweerstaanbare varianten: combineer koffie met ijs.
Wat heb je nodig?
- Een kopje van jouw favoriete Catunambú koffie
- Chocolade of een andere smaak ijs
- Crushed ice
- Slagroom of cacaopoeder om het te decoreren
Bereiding:
- Bereid je kopje Catunambú koffie op de gebruikelijke manier
- Laat hem afkoelen, zet hem in de vriezer en controleer elk half uur. Voordat de koffie helemaal bevroren is, haal je hem eruit en hak je de koffie fijn tot een slush
- Zoek een glas en doe er één of twee bolletjes ijs in
- Bedek het ijs met de ijskoffie en versier naar smaak met slagroom en/of cacaopoeder
Wil je een nog eenvoudigere versie van ijs met koffie proberen? Bereid de koffie gewoon op de gebruikelijke manier, en giet deze, terwijl hij nog heet is, over de ijsbolletjes... Geniet ervan!